Egy másik fideszes is átírta a vagyonbevallását

Potápi Árpád János; Orbán Viktor Dombóvár, 2014. április 1.
Potápi Árpád János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje beszédet mond a pártszövetség választási nagygyűlésén, amelyen felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a dombóvár
Dombóvár, 2014. április 1. Potápi Árpád János, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje beszédet mond a pártszövetség választási nagygyűlésén, amelyen felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a dombóvári Hunyadi téren 2014. április 1-jén. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Rogán Antal és Varga Mihály mellett egy másik fideszes képviselő, Potápi Árpád is javította nemrég a vagyonnyilatkozatát. Azt mondta, rosszul emlékezett arra, mekkora a telke.
Vágólapra másolva!

Nemcsak a budai Pasa Parkban élő fideszes politikusoknak kellett javítaniuk a vagyonbevallásukat. Potápi Árpád János fideszes képviselő, Bonyhád polgármestere (aki a Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke is) március 19-én írta át a vagyonnyilatkozatát: a 2013-ban vásárolt építési telkének nagyságát javította 1266 négyzetméterről 3166 négyzetméterre.

„Valahogy mindig az 1266 volt az eszemben, és rosszat írtam be a nyilatkozatba. Később polgármesteri vagyonnyilatkozatot is le kellett adnom, és akkor vettem észre a hibát. Sötét lóként sikerült elhúznom a Simon-ügy mellett, nem akartam, hogy én is egy kalap alá kerüljek vele" - mondta az Origónak.

Potápi Árpád, fideszes képviselő. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Potápi két nappal azelőtt módosította a vagyonnyilatkozatát, hogy Rogán Antal kijavította volna a sajátját. Potápi szerint viszont a két eset között nincs semmilyen kapcsolat.

„Amikor bementem a mentelmi a bizottsághoz, hogy elintézzem a módosítást, azt mondták, gyakran esik meg ilyesmi” –mondta Potápi.

Potápinak két másik ingatlana is van Bonyhádon, tavalyi válása után viszont megengedte, hogy az egyikben korábbi felesége, a másikban pedig volt anyósa lakjon. Potápi azt mondta, az új építési területet körülbelül 5,8 millió forintért vette, és új élettársával akar rajta építkezni. Potápi szerint viszont egyelőre nincs rá elég pénzük, úgyhogy valószínűleg albérletbe fognak költözni.