Egy karcagi ügyvédet ültet a Jobbik Balczó helyére a parlamentben

Vágólapra másolva!
Balczó bekerült az Európai Parlamentbe.
Vágólapra másolva!

Lukács László veszi át Balczó Zoltán helyét az Országgyűlésbe - áll a Jobbik országos elnökségének közleményében. Balczó, aki az előző ciklusban az Országgyűlés egyik alelnöke volt, az Európai Parlamentbe nyert mandátumot, ezért távozik a magyar törvényhozásból. A Jobbik döntése során fontos szempont volt, hogy Balczó Zoltán a Törvényalkotási Bizottság tagjaként dolgozott, Lukács László pedig jogászként itt is átveheti elődje szerepét.

Balczó Zoltán 2009-ben is kijutott az Európai Parlamentbe, 2010-ben, amikor a Jobbik bekerült a magyar Országgyűlésbe, úgy döntött, hazajön.

Lukács László karcagi ügyvéd családból származik. Egyetemi évei alatt tagja volt az Ifjú Közgazdászok Közhasznú Szervezetének is, melynek keretében kis- és középvállalkozások számára szervezett tréningeket. 2010-től a Jobbik karcagi önkormányzati képviselője, a Jogi és Ügyrendi, valamint a Közbeszerzési Bíráló és Döntő Bizottság tagja volt.

Az áprilisi választáson Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. választókerületében 25,69 százalékos eredményt ért el, ezzel a második legtöbb szavazatot kapta. A Jobbik országos listáján 26. volt.