Végleg letörölne egy cikket a Kuruc.info-ról az ügyészség

Vágólapra másolva!
2013-ban jelent meg az oldalon egy írás, amely a holokausztot tagadta. A szerző ismeretlen, a cikk letörléséhez pedig az Egyesült Államok segítsége szükséges.
Vágólapra másolva!

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az illetékes bíróságon indítványozta egy a Kuruc.info honlapon megjelent, holokauszttagadó megállapításokat tartalmazó cikk és az ahhoz fűzött hozzászólások végleges hozzáférhetetlenné tételét – közölte az ügyészség kedden.

Az ügyészség szerint a névtelenül jegyzett 2013-as „Elbocsátó levelek, fizetési kimutatások, precíz adatkezelés – 'unortodox" dokumentumok Auschwitzból' című cikk szerzője, valamint a cikk alatt hozzászólók nagy nyilvánosság előtt tagadták a holokausztot, ezzel bűncselekményt követtek el.

Az ügyben nyomozás indult, de mivel sem a szerző, sem a hozzászólók kiléte nem derült ki, a nyomozást felfüggesztették. A bírósági határozat szerint azonban a cikket törölni kell, ezért – mivel a Kuruc.info szerverei Amerikában vannak – az ügyészség az Egyesült Államokhoz fordul, hogy a határozatot végre lehessen hajtani.