Vágólapra másolva!
Hunvald György az erzsébetvárosi ingatlanpanama-ügyben enyhébb büntetést kapott, viszont bűnösnek mondták ki hivatali visszaélésben.
Vágólapra másolva!

Egy évre enyhítette a Kúria harmadfokon Hunvald György volt szocialista országgyűlési képviselő, Erzsébetváros egykori polgármestere börtönbüntetését az erzsébetvárosi ingatlanpanamaként elhíresült büntetőperben kedden. A volt polgármestert viszont bűnösnek mondta ki a bíróság további egyrendbeli hivatali visszaélés bűntettében, ezzel módosítva a másodfokú ítéletet a Gál György és társai, köztük Hunvald György ellen indult perben.

Az enyhítés előtt a testület – védői indítványra – elkülönített bizonyos vádpontokat, amelyekben Hunvaldot vádolták az erzsébetvárosi önkormányzat ellen elkövetett hűtlen kezeléssel. Ennek az az oka, hogy két büntetőeljárás folyik az ügyészség megfontolása miatt.

Hunvald ügyvédje, Sebes Péter újságíróknak kedden úgy nyilatkozott: ezután egységesen egy bűncselekmény miatt egy bíróság fog dönteni védence esetében.

Az ügyvéd úgy véli, a különválasztott hűtlen kezelési ügyek esetében nem hoz ítéletet a Kúria. A hivatali visszaélések esetében azonban – zömmel lakások kiutalása és egy másik ügy miatt – minden bizonnyal ítélet születik Hunvald ellen.

Sebes Péter elmondta, hogy a hűtlen kezelés vádpontja – amelyet az ügyészség szerint Hunvald György az erzsébetvárosi önkormányzat sérelmére követett el – részben tanácsadói szerződésekre, részben pedig másfajta, az önkormányzat sérelmére elkövetett cselekményekre vonatkozik.