Közmunkáért tüntetnek az érpataki munkanélküliek

Vágólapra másolva!
Áprilistól hitegetik az érpataki polgármestert, hogy a kormány biztosít elég forrást a közmunkaprogram fenntartásához, de ez júliusig nem történt meg. A polgármester ezért úgy döntött, hogy többedmagával a Szabolcs-Szatmár - Bereg Megyei Kormányhivatal előtt tüntet a támogatásért.
Vágólapra másolva!

A felzárkózáshoz a termelői munkán keresztül vezet az út, a községben ezért van nagy jelentősége a közfoglalkoztatásnak, mondta az Origónak Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester, aki nem is érti, miért nem biztosít a kormány a községnek állandó támogatást ahhoz, hogy közmunkaprogramját fenntarthassa.

Jelenleg harmincan várnak arra, hogy a polgármester közmunkát adjon nekik, de a település átlagban 80-100 embert is tudna foglakoztatni. Orosz szerint a kormány csak hitegeti őket és a közmunkaprogram csúszásának hátterében politikai okok állnak, vagyis az ígért támogatás az önkormányzati választásokig nem fog megérkezni.

Érpatakon tavasszal uborka-, burgonya- és napraforgó-termesztésbe kezdtek, több munkásra lenne szükségük, de támogatás hiányában nem tudják őket felvenni. A polgármester állami földekre is igényt tartana a közmunkaprogramhoz, mert jelenleg csak tízhektárnyi legelőjük van, és a község romos épületeit újítják fel a mezőgazdasági munkákhoz kapcsolódóan.

A polgármester és a közmunkások péntekig demonstrálnak.