Kunhalmi Ágnes lett az MSZP budapesti elnöke

Kunhalmi Ágnes budapest
Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatóra érkezik a Magyar Szocialista Párt Jókai utcai székházánál, miután megválasztották az MSZP budapesti elnökének 2014. július 3-án.
Vágólapra másolva!
Öt szavazattal kapott többet, mint a másik jelölt, Tüttő Kata.
Vágólapra másolva!

Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselőt választották az MSZP budapesti elnökének. A hírt a megválasztott elnök közölte csütörtökön Budapesten, az MSZP-székház előtt. Azt mondta, ő 53 szavazatot, a másik jelölt, Tüttő Kata fővárosi közgyűlési képviselő pedig 48 szavazatot kapott. Nagyon büszke arra, hogy szoros versenyben választották elnöknek. Van értelme a versenynek az MSZP-ben, a párt él, van jövője – mondta. Szerinte a budapesti tisztújítás egyben a baloldal megújítása is.

Arra a kérdésre, hogy mikor lesz a baloldali pártoknak közös főpolgármester-jelöltjük, azt mondta, hamarosan meg fogják tudni. Szerinte Tarlós István főpolgármester, a Fidesz jelöltje nem tudja megvédeni a kormányzati rombolástól a fővárosiakat. "Ma Budapestet gazdasági és politikai értelemben teljesen tönkre akarják tenni, ezt Tarlós István nem tudja megakadályozni, egyvalaki tudja megakadályozni, a fővárosi lakosok" – mondta.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Szerinte a főváros az egész országért felelősséggel tartozik, ami a fővárosban ma történik, az fog vidéken is történni. Lehet azt mondani, hogy lesz villamos Hódmezővásárhelyen, de ha Budapest tönkremegy, és a fővárosiak nem állnak a sarkukra, akkor az a villamos le fog rohadni.

Az új elnök szerint a tisztújításon még alelnököket, elnökségi és egyéb testületi tagokat is választanak, az eredményekről közleményben tájékoztatnak.