Megsérült egy rendőr a Pride-on

Vágólapra másolva!
Éjjel hazaengedték a kórházból.
Vágólapra másolva!

Hazaengedték a kórházból a Készenléti Rendőrség törzszászlósát, aki a Budapest Pride rendezvényén sérült meg - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata szombat éjjel.

A rendőrség közlése szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság négy, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt biztosított szombaton, ezek közül a Szivárvány Misszió Alapítvány rendezvényéhez kapcsolódóan két előállítás, egy köztisztasági szabálysértés miatt tett feljelentés, két biztonsági intézkedés, valamint 57 igazoltatás történt.

A két előállítás egyike azzal függ össze, hogy a Hősök terénél ellentüntetők áttörték a kordont, és az MTI tudósítóinak beszámolója szerint 15-20 ember szitkozódva a tömegbe rohant. A rendőrök pillanatok alatt visszaszorították őket és visszaállították a kordont. A törzszászlós ekkor sérült meg könnyebben a fején.

A másik előállítás előzménye az, hogy egy ellentüntető az Oktogonnál felmászott a felvonulás egyik kamionjára, és ott szitkozódott.

A köztisztasági szabálysértésről a rendőrség azt közölte: azért tettek feljelentést, mert egy ember az útra vágott egy sörösdobozt. A két biztonsági intézkedés pedig azért történt, mert intézkedniük kellett egy ittas férfival szemben, valamint egy másik ember rosszul lett a rendezvényen.