Meghalt a börtönben a hummeres gázoló

Hummeres gázolás, Szeged, emberölés bűntette, tárgyalás
Vágólapra másolva!
Péntek este - eddig tisztázatlan körülmények között - elhunyt a szegedi Csillagbörtönben az a német férfi, akit nemrég első fopkon 15 év börtönre ítéltek egy motorosrendőr halála miatt. Az előzetes vizsgálatok a gyilkosságot kizárták, az öngyilkosságot viszont nem.
Vágólapra másolva!

Rosszul lett és meghalt a pénteken este a Csillagbörtönként ismert szegedi büntetés-végrehajtási intézetben egy nem jogerősen elítélt fogvatartott - erősítette meg az Origo kérdésére a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) sajtóirodája.

A Hummeres gázoló tárgyalása a Szegedi Törvényszéken Fotó: Pályi Zsófia - Origo

Nem cáfolták a hir24.hu értesülését, miszerint hogy az elhunyt Thomas Robert Bindberger, akit nem jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélt néhány hete a Szegedi Törvényszék, amiért két éve Apátfalván a terepjárójával halálra gázolt egy vele szemben intézkedő rendőrt.

Néhány órával később az osztrák külügyminisztérium megerősítette, hogy a hummeres gázoló hunyt el a börtönben. Mint írták, erről a magyar hatóságok értesítették őket, de részletek egyelőre nem ismertek, az ügy vizsgálata folyamatban van.

A BvOP közlése szerint a férfi rosszul lett: zárkatársai jelezték, hogy 19 óra 39 perckor elvesztette eszméletét. A börtön ápolója azonnal megkezdte a férfi ellátását, amit a kiérkező mentőszolgálat munkatársai folytattak, a fogvatartott életét azonban nem sikerült megmenteni: 20 óra 12 perckor elhunyt.

Az apátfalvai gázolás 2012 októberében - helyszínelnek a rendőrök Forrás: Segesvári Csaba/Delmagyar.hu

A rendőrség elsődleges helyszíni vizsgálata kizárta az idegenkezűséget, a halálesetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják. A büntetés-végrehajtás vizsgálatot indított az eset körülményeinek feltárására. Vagyis egyelőre az sem zárható ki, hogy a hummeres gázolóként elhíresült férfi öngyilkos lett.

Thomas Robert Bindbergert hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt ítélték el és tíz évre kitiltották Magyarországról.

A hummeres gázolótól szóló írásainkaz itt találja.

Felhívás!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!