Tízmilliós kár is érhette a székházat

fidesz székház internetadó elleni tüntetés utáni rongálás sajtótájékoztató kocsis máté lendvay utca 28
fidesz székház internetadó elleni tüntetés utáni rongálás sajtótájékoztató kocsis máté
Vágólapra másolva!
A Fidesz nyitott minden vitára, a vandalizmus és az erőszak azonban semmilyen vitának nem lehet elrendezési módja – mondta Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója hétfői sajtótájékoztatóján, a Fidesz Lendvay utcai székházánál, ahol előző este, az internetadó elleni tüntetés lezárása után erőszakos cselekmények történtek.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté azt mondta, a kár mértéke tízmilliós nagyságrendű lehet. Példaként említette a több mint húsz megrongált ablakot, a tönkretett redőnyöket és a kidöntött kerítést.

Mint mondta, a Fidesz határozottan visszautasítja vitás kérdések ilyen elrendezési módját, és erre kéri azokat a politikai szervezeteket is, amelyek a háttérben jelen voltak.

A tízmilliós kárba beleszámít a kidöntött kerítés is Fotó: Bielik István - Origo

Szocialista delegált

Közölte azt is: a rendezvény egyik szervezője, Gulyás Balázs – a Százezren az internetadó ellen című, az új közteher ellen szerveződő Facebook-oldal alapítója – „állításával ellentétben” a mai napig egy józsefvárosi önkormányzati intézmény felügyelőbizottságának a tagja szocialista delegáltként.

Így a vasárnapi rendezvényt sem állíthatja be úgy, mint ha az nem politikai indíttatású lett volna - hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója, hozzátéve, Gulyás Balázs személyes felelőssége, hogy a rendezvény elfajulhatott. „Egy ekkora rendezvény megtartása igényel némi szaktudást a mozgalmi lelkesedésen túl” - jegyezte meg.

A vandalizmus elfogadhatatlan Fotó: Bielik István - Origo

Hatékonyak voltak a rendőrök

A rendőrség fellépéséről a kormánypárti politikus azt mondta: szerinte hatékonyan léptek közbe a rendőrök, hiszen ha nem így lett volna, jóval nagyobb kár keletkezhetett volna, durvább bűncselekmények is megvalósulhattak volna.

Az épületben tartózkodtak munkatársak, akikben „joggal alakult ki félelemérzet” – tette hozzá.

Ennyi maradt a behajigált gépekből Fotó: Bielik István - Origo

Miért volt ott Demszky és Goodfriend?

Azzal kapcsolatban, hogy Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester is jelen volt vasárnap este a Fidesz-székháznál, a politikus azt mondta: ez Demszky Gábor személyes felelősségét is jelenti, hiszen „egyfajta mértéktartást az ő részéről elvárna az ember”.

André Goodfriendnek, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének az internetadó elleni tüntetésen való részvételéről úgy vélekedett, hogy az ügyvivőnek „szíve joga, hogy járjon-keljen a városban”, bár „diplomataként meglepő a jelenléte”.