Rendőrvért akart az egyeki rém

Dombegyház, zsarolás, öngyilkosság
D. Béla egykori beosztottja mutatja, hogy merre van N. Csaba háza
Vágólapra másolva!
Egyekiek vérét issza és húsát eszi majd, felrobbantja az óvodát és a rendőrséget – az egész falu ellen háborút hirdetett egy helyi lakos, aki rendszeresen a helyi rendőrőrs postaládájába dobta fenyegető leveleit, de össze is graffitizta az épületet
Vágólapra másolva!

Az üzenetei miatt "egyeki rémnek" is nevezett férfi először szeptemberben közepén üzent a rendőrségnek: meg fog ölni 10 helyi lakost, megeszi a húsukat, megissza a vérüket, megmérgezi a helyi víztorony vizét és felrobbantja az óvodát, rendőrséget is - mivel az egész falun bosszút akar állni sérelmei miatt.

100 milliót követelt

Szeptember végi üzenetében már 100 millió forintot követelt a rendőrségtől, azzal fenyegetőzve, hogy más különben október 12-én, az önkormányzati választás napján négy helyi önkormányzati képviselőjelöltet és azok családtagjait is megöli.

Összefirkálta az őrs ajtaját

Mivel nem vették elég komolyan, az "egyeki rém" tovább ment, és piros festékszóró spray-vel összefestette az Egyeki Rendőrőrs falát és bejárati ajtaját.

A Debreceni Bíróság a napokban aztán gyorsított eljárásban hozott ítéletet: a közveszély okozással való fenyegetőzés miatt elítélt férfit egy év 10 hónap, 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, és a falfirka miatt is elmarasztalták. A vádlottnak ki kell fizetnie a 147 ezer forintos perköltséget is.

Nem őrült

Az eljárást korábban megindító járási ügyészség egyébként igazságügyi elmeorvos szakértőt rendelt ki, aki megállapította, hogy a fenyegetőző férfi morális és jellembeli gyengeségekkel rendelkezik, impulzivitásra hajlamos, de nem tekinthető ön-, és közveszélyesnek.