Orbán Viktor nem ment el a határig sem

Orbán Viktor az MKP-Híd közös révkomáromi polgármester-jelöltjével és az MKP elnökével tárgyalt
Orbán Viktor az MKP-Híd közös révkomáromi polgármester-jelöltjével és az MKP elnökével tárgyalt
Vágólapra másolva!
Komárom és a szlovákiai Révkomárom szervesen összetartoznak, és fontos lenne, hogy ez a kapcsolat minden szinten erősödjön – hangzott el Orbán Viktor miniszterelnök és Czíria Attila, a felvidéki Magyar Közösség Pártja és a Most-Híd közös révkomáromi polgármesterjelöltje, valamint Berényi József MKP-elnök hétfői budapesti tárgyalásán.
Vágólapra másolva!

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője közölte: a kormányfő üdvözölte, hogy Komáromban megvalósult a két párt összefogása, és támogatásáról biztosította a jelöltet. A megbeszélésen szorgalmazták a határon átnyúló térségi projektek folytatását, az erődrendszerben rejlő lehetőségek jobb kihasználását, valamint kiemelték a megújuló komáromi híd jelentőségét.

Orbán Viktor az MKP-Híd közös révkomáromi polgármesterjelöltjével és az MKP elnökével tárgyalt Forrás: MTI/Botár Gergely

A felek áttekintették a magyar tannyelvű kisiskolák és szakiskolák, valamint a felvidéki magyar színházak helyzetét. Ezzel kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette: a felvidéki magyar identitás megőrzését szolgáló intézmények továbbra is számíthatnak a magyar kormány támogatására, beleértve a szükséges anyagi források biztosítását is.

Megvitatták ezenkívül a magyar kormány javaslatait újabb magyar–szlovák határátkelők megnyitásáról, illetve a komáromi térség gazdasági és munkaerő-piaci helyzetét. Az MKP elnöke szorgalmazta a Miskolc–Kassa autópálya-összeköttetés mielőbbi megvalósítását – tájékoztatott Havasi Bertalan.