Megtalálták az utcán hagyott kisgyerek szüleit

Vágólapra másolva!
Visszaadták a családnak a húsz hónapos kisfiút, akit egy kapualjban hagytak.
Vágólapra másolva!

A Péterfy Sándor Utcai Kórház egyik orvosa csütörtökön délben elmondta a NLCafénak, hogy még szerdán hazaadták a családjának azt a húsz hónapos kisfiút, akit szerdán hajnalban találtak Budapesten a Rottenbiller utcában egy kapualjban. A hvg.hu rendőrségi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a kisfiú a nagymamájához került.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az Origo kérdéseire csak annyit válaszolt, hogy a korábbi tájékoztatáson túl nem adnak információt az ügyről. A rendőrség szerdán annyit közölt, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak eljárást.

Ahogy az Origo is megírta, a kisfiú a taj-kártyájával az ölében ült egy babakocsiban, a gyermeken nem voltak sérülések, és ruházata is rendben volt.

A NLCafé információi szerint a kisfiú mellett lakcímkártya is volt, a rendőrséget és a területi Családsegítő és Gyermekvédelmi Szolgálatot a kórház értesítette. Hamar megtalálták a kisfiú édesapját, és a szakszolgálatok úgy döntöttek, hogy a gyermek hazakerülhet. Az okokról a lap nem kapott bővebb tájékoztatást.

A VII. kerületi családsegítő szolgálat az Origónak azt mondta, nem tudnak a kisfiú ügyéről.