A rendőr 40 percig tartotta az autójába szorult eszméletlen nőt

Vágólapra másolva!
Egy balesetet szenvedett autóba szorult egy nő és egy kislány. Az elsőként kiérkező rendőr a kislányt kiemelte, a nőt pedig 40 percig tartotta, hogy lélegezhessen, amíg kiemelték a tűzoltók.
Vágólapra másolva!

Negyven percen át tartotta olyan testhelyzetben az eszméletlen sérültet Czéder Attila rendőr, hogy a nő könnyebben tudjon lélegezni. Ezzel valószínűleg megmentette a balesetet szenvedett nő életét – írta a Bama.hu.

A baleset április 30-án történt Kozármislenynél, ahol egy kisteherautó és egy személyautó ütközött. Az autóban ülők közül ketten beszorultak a roncsba.

A 38 éves rendőr érkezett ki először a helyszínre, a mentők és a tűzoltók előtt. "A személykocsi első ülésén egy szőke kislány sírt, kezével ütötte a beszorult kocsiajtót. Odaléptem, feltéptem az ajtót, és megkérdeztem tőle, hogy mije fáj" – emlékezett vissza a rendőr. A lány azt mondta, hogy a hasa – innen következtetett a rendőr arra, hogy megmozdítható, mert ha a gerinc sérül, akkor nem szabad elmozdítani a sérültet.

A másik ülésen a fiatal nő volt, lába beszorult a pedálok közé. Az ülése eltört, a felsőteste az anyósülés mögé hanyatlott. A rendőr feltépte a hátsó ajtót, és bemászott mögé a hátsó ülésre. "Kiemeltem a kitekert testhelyzetéből, és hátulról fogva megtartottam, hogy könnyebben lélegezhessen" – mondta Czéder Attila. A kiérkező orvos később azt mondta, hogy tartsa még ebben a helyzetben. A rendőr társa közben elvágta a biztonsági övet, az orvosok pedig nyakmerevítőt tettek a nőre.

A kiérkező tűzoltók sisakot adtak a rendőrnek, hogy a kocsi szétfeszítése közben ne sérüljön meg. Czéder Attila szerint körülbelül 40 perc telt el addig, amíg elengedhette a nőt.