Vágólapra másolva!
A társaival pedig összebeszélne szabadlábon. Ezzel indokolják az előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Szökés, elrejtőzés, a bizonyítás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el a bíróság a Pásztor István vajdasági magyar politikust leköpő nő előzetes letartóztatását, közölte az Origo megkeresésére a letartóztatást indítványozó Fővárosi Főügyészség.

Az ügyészség érvelése szerint a nő hajléktalan, "továbbá a bűncselekmények súlya miatt is feltételezhető, hogy megszökne, ezért az eljárási cselekményeknél való jelenléte csak az előzetes letartóztatással biztosítható".

Emellett a letartóztatásról szóló végzés szerint az eljárás kezdeti szakasza és az elkövetés körülményei is azt támasztják alá, hogy a gyanúsított a még be nem azonosított társaival összebeszélve veszélyeztetné a bizonyítási eljárás eredményességét.

Az ügyészség arra is felhívta a figyelmet, hogy a "büntetett előéletű gyanúsított ellen jelenleg más büntetőeljárás is folyik, ezért a végzés szerint a bűnismétlés veszélye is fennáll". Azt nem közölték, hogy miért ítélték el korábban illetve mi miatt folyik ellene büntetőeljárás.

A nőt a köpködési ügyben aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésével és nyilvános rendezvényen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják.