Vágólapra másolva!
Egy cég megtámadta a tendert, kicsúszhatnak a határidőből. 10 milliárd a tét.
Vágólapra másolva!

Az Index információi szerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közérdekre hivatkozva azt kéri a Közbeszerzési Döntőbizottságtól (KDB), hogy egy folyamatban lévő eljárás ellenére engedélyezze a Széll Kálmán tér felújítására vonatkozó szerződés megkötését a pályázat nyertesével.

Mint írták, egy, az 5,3 milliárdos tenderből kizárt cég a KDB-hez fordult, és felszólította a BKK-t arra, hogy a győztes céget zárja ki, és bírálja el újra az ajánlatokat. Emiatt a BKK nem tudja megkötni a szerződést a nyertes céggel, és ha a KDB vizsgálata elhúzódik, akkor kicsúszhatnak a 2015 végi határidőből, és így a budai fonódóvillamos-projekt Széll Kálmán téri ágának 9,6 milliárd forint uniós támogatása is elveszhet.

Az Index cikkében megjegyezte: emellett a vágányhálózat több helyen úgy elkopott, hogy ha a felújítás kezdete eltolódik, akkor lehet, hogy le kell állítani a villamosforgalmat. A Gomba presszó üres épülete életveszélyes, a víz- és szennyvízcsövek felújításának eltolódása súlyos üzemzavarveszélyt okoz. A BKK ezekre hivatkozva is kéri a KDB-t, hogy engedélyezze a kivitelezői szerződés megkötését.