Gyurcsány: Visszafoglaljuk az országot!

Gyurcsány Ferenc, megjelenés
Eger, 2014. május 15. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke lakossági fórumot tart az egri Korona Hotelben 2014. május 15-én. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció elnöke szerint lassan, lépésről lépesre fog megtörténni „az ország visszafoglalása”, nem pedig úgy, hogy „a rendszer egy pillanat alatt, most októberben össze fog dőlni”. 
Vágólapra másolva!

A volt miniszterelnök Kőbányán az önkormányzati választásra utalva azt mondta, visszaszerzik Kőbányát, Csepelt vagy Miskolcot, Salgótarjánt, Dunaújvárost és „mindig megyünk egy picikét arrébb”.

Gyurcsány Ferenc lakossági fórumot tart Egerben Forrás: MTI/Komka Péter

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: nem azért választanak miniszterelnököt, hogy az „mint keresztapa” függőségi viszonyba hozza a politikusokat, a politikai intézményeket, a törvényhozást és gazdasági vállalkozásokat, miközben „mint kegyúr, mint hűbérúr” gyakorolja a hatalmat. Magyarország nem róla szól, „ti vagytok Magyarország” – szólt többtucatnyi hallgatójához, hozzátéve nem olyan országot akarnak, amelyben az emberek függenek a miniszterelnöktől vagy a polgármesterektől.