A papírfecniző államtitkár fogadta az új amerikai nagykövetet

Bradley Bell, Colleen; Magyar Levente Budapest, 2015. január 19.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára fogadja Colleen Bradley Bellt
Budapest, 2015. január 19. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közzétett képen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára fogadja Colleen Bradley Bellt, az Egyesült Államok új budapesti nagykövetét a Liszt Ferenc-repülőtéren 2015. január 19-én. MTI Fotó: Külgazdasági és Külügyminisztérium / Kovács Márton
Vágólapra másolva!
Mint beszámoltunk róla, Colleen Bradley Bell nagykövetet a kormány nevében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára fogadta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Magyar Levente az az államtitkár, aki nem is olyan régen még papírfecninek nevezte az amerikaiak bizonyítékként átadott dokumentumait.
Vágólapra másolva!

„Mély megdöbbenéssel vettük tudomásul, amikor a múlt héten a budapesti amerikai nagykövetség egy beosztott diplomatája megjelent a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, és a kitiltási ügy mögött húzódó állítólagos bizonyítékok gyanánt ezt a papírfecnit adta át a minisztérium számára" – mondta Magyar Levente két hónappal ezelőtt, miután az amerikai nagykövetség átadta kétoldalas feljegyzését a külügyi tárcának.

Az államtitkár még sajtótájékoztatót is tartott az ügyről. Elmondta, hogy a dokumentum mindenfajta pecsét, hitelesítés, név, konkrét dátum nélkül érkezett. „Ez a dokumentum semmivel nem tartalmaz többet, mint amennyit eddig tudtunk. Nincsenek benne azok a hiteles, bizonyító erővel bíró információk, amelyek alapján a magyar kormány ki tudná vizsgálni ezeket az állítólagos korrupciós ügyeket” – részletezte az államtitkár.

Ehhez képest meglepő lehet, hogy a külügyi tárca képviseletében éppen Magyar Levente várta az új amerikai nagykövetet a reptéren.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára fogadja Colleen Bradley Bellt Forrás: MTI/Külgazdasági És Külügyminisztérium / Kovács Márton

A korábbi diplomáciai pengeváltások és Magyar Levente éles szavai ellenére sem tűnt különösebben fagyosnak az első találkozás a magyar politikus és Colleen Bell között. A két diplomata először a reptéri kormányváróban beszélgetett, majd közösen metróra szálltak.

Békésen telt az utazás Forrás: MTI

Az amerikai diplomáciai képviselet vezetőjét Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön este fogadja majd vacsorán.