Vágólapra másolva!
Megérkezett hétfőn délután állomáshelyére az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, Colleen Bradley Bell. Egyik olvasónk megörökítette a diplomata érkezését. Nézze meg a videót! 
Vágólapra másolva!

A nagykövetet a kormány nevében Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára fogadta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Nézze meg videón az új amerikai nagykövet érkezését! A felvételt Botházi Csaba készítette és küldte el nekünk, ezért 10 000 forintos Clickshop kedvezménykuponnal ajándékozzuk meg.

A sajtónak nem nyilatkozott

Colleen Bradley Bell - akinek nagyköveti kinevezését tavaly decemberben szavazta meg az amerikai szenátus - nem nyilatkozott a sajtónak. A KKM sajtóosztálya úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy az amerikai diplomáciai képviselet vezetője szerdán adja át megbízólevelét a köztársasági elnöknek, Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtökön este fogadja vacsorán.

Magyar nyelvleckéket vett

Az új nagykövetnek elhúzódó kinevezése miatt már volt ideje felkészülni a posztra, de ebben természetesen a washingtoni külügyminisztérium is segítette. A hivatalos protokollban ugyanis az is szerepel, hogy hogy mielőtt az új nagykövet elutazik az őt fogadó országba, külön oktatáson vesz részt, amelyen mindenről tájékoztatják, amire szüksége lehet.

Colleen Bradley Bell, az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, miután megérkezett a Liszt Ferenc-repülőtérre Forrás: MTI/Illyés Tibor

Külön érdekesség, hogy nyelvet is kell tanulniuk, Washington ugyanis elvárja, hogy azok a nagykövetek, akik korábban még nem jártak a fogadó országban, kezdő nyelvkurzuson vegyenek részt, amelyet a külügyminisztérium szervez nekik. Coleen Bell tehát minden bizonnyal megtanult néhány egyszerűbb magyar kifejezést, mielőtt Budapestre repült.

Küldjön Ön is fotót vagy videót a szerkesztőségünkbe! Ha a felvételt felhasználjuk, akkor megajándékozzuk! További részleteket itt olvashat!