Senki sem használja az MVM töltőállomását

parkolás elektromos autó töltő
Vágólapra másolva!
Egyetlen elektromos töltőállomást működtet Budapesten az MVM Partner, és az sem használható a budai fonódó villamoshálózat építése miatt. Nézze meg Óbuda elfelejtett e-kútját.
Vágólapra másolva!

Lehetetlen megállni a Bécsi út Kolosy tér utáni szakaszán, ahol az MVM Partner Zrt. egyetlen fővárosi töltőállomása áll. A budai fonódó hálózat építése miatt decembertől itt, a Bécsi út 56. mellett csak egy sávon halad a forgalom, a kutat így maximum éjszaka, a járdára parkolva használhatnák az elekromos autók gazdái. A töltési idő gyorsított módban 1-2 óra, normál üzemmódban 6-8 óra lehet - tudtuk meg a társaságtól.

Senki sem tud megállni a töltőállomás mellett Fotó: Koncz Tamás - Origo


A kút kihasználatlansága ellenére is működik: az MVM az energiatudatosság jegyében ragaszkodik hozzá és nem számolja fel, bár az útfelbontás miatt valószínűleg 2015 őszéig nem is lehet majd hozzáférni a töltőállomáshoz.

Az ELMŰ közel harminc elektromos töltőállomást működtet országszerte Fotó: Magócsi Márton - Origo

Az MVM a fővárosi mellett még egy töltőállomást működtet a Hungaroringon, és további kutak kihelyezését is tervezi. A kútépítési projektben alaposan elmaradtak ugyanakkor az ELMŰ-től, ami a Holttöltsek.hu adatai szerint 27 töltőállomást épített eddig ki, ebből 25-öt Budapesten. Országszerte összesen 55 helyen tankolhatnak az elektromos autók, az állomások többségét a fővárosban állították fel.