Veszprémi választás: délután négykor lejár a határidő

választás 2014 szavazás urna
Lepecsételt szavazóurna egy budapesti szavazókörben
Vágólapra másolva!
Azok a választópolgárok, akik a február 22-i veszprémi időközi országgyűlési választáson nem Magyarországon, hanem a 96 külképviselet valamelyikén kívánnak szavazni, szombaton 16 óráig kérhetik felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe.
Vágólapra másolva!

A külképviseleti névjegyzékbe való felvételhez a választópolgárnak meg kell adnia a személyes adatait és meg kell jelölnie, melyik ország melyik külképviseletén akar szavazni. A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint eddig 42-en jelezték, hogy a jövő hét végi időközi országgyűlési választáson Magyarország valamelyik külképviseletén kívánnak voksolni. A legtöbben, tízen Londonban voksolnának, hatan-hatan Münchenben és Bécsben, ketten-ketten szavaznának Brüsszelben, Helsinkiben, Dublinban, Madridban és Bernben.

Egy-egy voksoló jelentkezett szavazni New Yorkban, Szarajevóban, Koppenhágában, Párizsban, Kuvaitban, Berlinben, Oslóban, Milánóban, Bukarestben és Szingapúrban.

Az NVI adatai szerint a tavaly áprilisi szavazáson ebből a választókerületből 258-an jelezték, hogy külképviseleten akarnak voksolni.