A DK tovább üti a kikötőt, amit Orbán veje vásárolt

Vágólapra másolva!
A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a keszthelyi önkormányzat tegye nyilvánossá annak a zárt ülésnek a jegyzőkönyvét, amelyiken szándéknyilatkozatot hoztak a helyi vitorláskikötő eladásáról. 
Vágólapra másolva!

A DK szerint a szándéknyilatkozat alapján az önkormányzat a kikötőt az azt már jelenleg is bérlő, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft.-nek akarja értékesíteni. Úgy vélik, hogy a zárt ülésen meghozott döntés előtt viszont már „beszéltek arról”, hogy az önkormányzat egy, a jelenlegi bérlőénél jóval magasabb ajánlatot is kapott.

A DK egyébként szerdán bejelentette, hogy feljelentést tesz az ügyben.

Rágalmakról beszélnek

Ahogyan arról az Origo is beszámolt, Orbán Viktor veje, Tiborcz István és üzlettársa nemrégiben egy keszthelyi kikötőt és több ingatlant is vásárolt a környéken.

Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István Forrás: Facebook/Orbán Viktor

A keszthelyi önkormányzat ezután – ahogy fogalmaztak – a "rágalmak mielőbbi eloszlatása" érdekében vizsgálatot kezdeményezett minden lehetséges fórumon. Ugyanakkor Ruzsics Ferenc Fidesz–KDNP-s polgármester szerint nincs okuk arra, hogy védekezzenek, hiszen az üzlet minden szempontból megfelelt a jogszabályoknak.

Az Együtt politikusa, Juhász Péter egy másik üzlet miatt támadta Orbán Viktor vejét. Tiborcz István azonban visszautasította a vádakat. Részletekről ide kattintva tájékozódhat.