Börtönviselt közmunkás a Quaestor új vezére

Vágólapra másolva!
Járőrök keresték fel a Quaestor-csoport élén gyanús körülmények között Tarsoly Csabát váltó Orgován Bélát tegnap este. Orgovánnak a helyiek szerint középfokú végzettsége sincs, korábban közmunkásként dolgozott, ráadásul gyilkossági kísérlet miatt börtönben volt.
Vágólapra másolva!

Rendőrök jártak tegnap este Orgován Bélánál, aki a napokban gyanús körülmények között lett Tarsoly Csaba után a Quaestor-csoport központi cégének vezérigazgatója - írja a Magyar Nemzet. A többek szerint középfokú végzettséggel sem rendelkező tápiósági férfihoz a nagykátai rendőrkapitányság két járőre érkezett, akik tíz percet töltöttek el a házban.

Stróman lehet Orgován

A Blikk arról ír, a férfit korábban gyilkossági kísérlet miatt négy év három hónapra lecsukták. A tápiósági közmunkás minden bizonnyal stróman lehet az ügyben, vagyis: eladták a céget egy nehéz anyagi helyzetben lévő személynek, a szerződésbe beleírják, hogy a vevőnek tudomása van a cég tartozásairól, és így veszi meg a céget. Az eladók pedig megszabadulnak a tartozástól, a stróman pedig némi juttatásért elviszi a balhét.

Tarsolyt is meghallgatják

A Magyar Nemzet úgy tudja, Tarsoly Csabával szemben egyelőre nem intézkedtek a rendőrök, de napokon belül kihallgathatják. A korábbi vezérigazgató ügyvédje azt nyilatkozta, ügyfele otthon van, és a kezdetektől fogva mindenben együttműködik a hatóságokkal. Az ügyvéd, visszautasítva a korábbi sajtóhíreket, azt mondta: "egy árva szó sem igaz" abból, hogy Tarsoly Csaba eltűnt volna. Az ilyenfajta híresztelések legfeljebb hangulatkeltésre jók, tette hozzá.

Vagyonzártörvény

Tipikus politikai lufinak tartja a Fidesz által benyújtott törvényjavaslatot Magyar György. A Quaestor és a Buda-Cash ügyfeleit is képviselő ügyvéd szerint semmi nem változik emiatt, hiszen a büntetőeljárások elején ma is azonnal elrendelik a bűnügyi zárat mint biztosítási intézkedést.

Ha az eljárás során elítélik a felelősöket, akkor a zárolt vagyon elkobozható, és felhasználható a kártalanításra. De a jegybanktörvény és az új polgári törvénykönyv is tartalmazza a csalárd tevékenységek jogkövetkezményeit. Ilyenkor ugyanis most is teljes vagyonukkal felelnek a cégvezetők, ügyvezetők.