Először reagált a volt amerikai nagykövet könyvére Orbán Viktor

Orbán viktor és Eleni Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet
Vágólapra másolva!
Először beszélt a nyilvánosság előtt Eleni Tsakopoulos Kounalakis könyvéről Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint semmi újdonság nincs abban, amit a volt amerikai nagykövet állít. A kormányfő a tervezett kőbányai nagymecsetről úgy nyilatkozott: foglalkozni kell vele. 
Vágólapra másolva!

A kormány minden döntését transzparens módon hozza meg – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak, a volt amerikai nagykövet könyvét firtató kérdésre.

Orbán Viktor szavazás után nyilatkozott az újságíróknak Forrás: MTI/Kovács Tamás

Eleni Tsakopoulos Kounalakis sajtóhírek szerint egyebek mellett arról írt, hogy Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter minden héten leült a kormányfővel, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása, és melyik pályázatok nyerjenek.

Ez a törvényes rend

Orbán Viktor – akit akkor kérdeztek újságírók, amikor leadta voksát a Normafa területének rendezéséről szóló helyi népszavazáson – erre úgy reagált:

ez ma is így van, a folyamatnak ez a törvényes rendje, csak a miniszter személye változott.

A különböző irányító hatóságok megteszik javaslataikat, és évek óta a kormány fejlesztési kabinetje hozza meg a döntéseket, amelyeket jóváhagyásért bevisznek a kormány elé – fejtette ki, hozzátéve: ennek van egy leírt rendje, transzparens módon történik minden döntés.

Orbán Viktor és Eleni Tsakopoulos Kounalakis. Az amerikai nagykövet könyvet írt élményeiről Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Foglalkozni kell a mecsettel

A miniszterelnököt kérdezték a Kőbányára tervezett mecsetről is. Azt mondta, Magyarországon sok fizetős, javarészt vallásos külföldi diák van, akik nem tudják hol gyakorolni vallásukat. Ők elég komoly összegeket fizetnek, van olyan vidéki egyetemi város, amelyet jószerivel az arab világból érkező diákok tartanak fönn – jegyezte meg Orbán Viktor, hozzátéve, hogy hivatalosan még nem tárgyaltak a mecsetről, de foglalkozni kell vele.