Gépfegyver és kommandós roham Érpatakon

Érpatak polgármester rasszizmus akasztás
A település polgármestere, Orosz Mihály Zoltán egy kisebb rendezvény keretében felakasztott két izraeli politikust, a volt államfő Simon Pereszt és a miniszterelnököt, Benjamin Netanjahut ábrázoló bábut.
Vágólapra másolva!
A Terrorelhárítási Központ is kiszállt Érpatakon, ahol orosz gépkarabélyt tartottak egy családi háznál. A fegyverről a helyi polgármester szólt a rendőrségnek, a helyi kisebbségi vezető unokaöccsét kommandósok vitték el.
Vágólapra másolva!

A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) egységeit is bevetették Érpatakon, mivel értesüléseik szerint egy 62-63-as gépkarabélyt tartottak illegálisan az egyik családi házban.

Kommandósok rohama

Az egyenruhások egy 22 éves férfit vettek őrizetbe a helyszínen, és lefoglalták a fegyvert, valamint a hozzá tartozó tárat és 27 lőszert is.

A polgármester szólt

„Én értesítettem a rendőröket, de nekem is szóltak, hogy fegyver van az egyik házban" – mondta el az Origónak Érpatak polgármestere.

Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán. Egy kisebb rendezvény keretében korábban felakasztott két izraeli politikust, a volt államfő Simon Pereszt és a miniszterelnököt, Benjamin Netanjahut ábrázoló bábut Forrás: Youtube

Orosz Mihály Zoltán hozzátette, az ő segítségével fogott el a korábban a rendőrség egy érpataki herbáldílert is.

Rendesen leápolták

Mint megtudtuk, a gépkarabélyt az érpataki cigány kisebbségi önkormányzat elnökének unokaöccsénél találták meg. Orgován Zoltán megerősítette értesülésünket. "A kommandósok rendesen leápolták a fiút, orrán-száján dőlt a vér, aztán még a helyszínen ellátták a sebeit" - mondta a kisebbségi vezető.

Orgován Zoltán úgy tudja, még a rendszerváltás előtti időkből maradhatott rokonaiknál a gépkarabély.