Gömöri az első munkanapján elintézte a hitelét

Gömöri Zsolt, Magyar Paralimpiai Bizottság
Budapest, 2015. május 26. Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart a Magyar Sport Házában tartott 2015. május 26-án. A sportvezető tételesen cáfolta a sajtóban ellene felhozott 15 vádpontot. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság kedden lemondott elnöke már az első munkanapján a hitelét intézte a felügyelőbizottság jelentése szerint.
Vágólapra másolva!

Egy nap a világ

A Hvg.hu birtokába jutott a Magyar Paralimpiai Bizottság felügyelőbizottságának jelentése, amelyből kiderül, hogy Gömöri Zsolt egy nap leforgása alatt, 2012. január 27-én elnök lett, felvették főállású munkavállalónak, és már be is adta a kérelmet a munkáltatótól járó végtörlesztéséhez. Így sikerült rendeznie hitelét a törvényes határidőn belül, az utolsó napon, január 30-án - írja a lap. Az összeget, 3 millió forintot közvetlenül a hitelintézet folyószámlájára kellett volna átutalni, az azonban Gömöri saját számlájára érkezett.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke mindent egy nap alatt lerendezett Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A különböző korrupciógyanús ügyekben hetek óta sokat támadott Gömöri Zsolt kedden lemondott elnöki posztjáról. A felügyelőbizottság 9 oldalas jelentését a közgyűlés pénteken tárgyalta volna.

Miért volt ilyen sürgős Gömörinek?

A végtörlesztés határideje 2012. január 30. volt, eddig kellett Gömörinek igazolnia, hogy a végtörlesztéshez szükséges pénz a rendelkezésre áll.

Miért nem kellett adóznia Gömörinek a pénz után?

Egy külön törvényt hozott a parlament 2011-ben, hogy a végtörlesztéshez 7,5 millióig adómentesen adhasson támogatást a munkáltató.

Nem utalhatta volna saját számlára

A törvény szerint azonban ezt a pénzt csakis a banknak utalhatták volna. Lehetőség van utólagos támogatásra is, de ha már kifizette a tartozását Gömöri Zsolt, akkor miért volt neki ilyen sürgős az ügyintézés?