A rendkívüli keretből építhetik a kerítést a határon

Ventimiglia, 2015. június 18.
Illegális bevándorlók a francia határ közelében fekvő észak-olaszországi Ventimiglia vasútállomásán 2015. június 18-án. (MTI/EPA/Luca Zennaro)
Ventimiglia, 2015. június 18. Illegális bevándorlók a francia határ közelében fekvő észak-olaszországi Ventimiglia vasútállomásán 2015. június 18-án. (MTI/EPA/Luca Zennaro)
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni pontosan, mennyibe kerül majd.
Vágólapra másolva!

Jövő héten derül ki a költség

A rendkívüli kormányzati intézkedésekre elkülönített 60 milliárd forintos tartalék összeg fedezetet nyújthat a magyar-szerb határra tervezett védvonal megépítésére - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára. A politikus csütörtök este az M1 aktuális csatornának nyilatkozott. Szavaiból kiderült: a pontos finanszírozási összeg még nem ismert. A kormány a védvonal lehetséges variációit és költségeit – Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére – jövő szerdai ülésén tekinti át – jegyezte meg az államtitkár.

Illegális bevándorlók a francia határ közelében fekvő olaszországi Ventimiglia vasútállomásán Forrás: MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön korábban azt mondta,

a kerítés 20-25 milliárd forintba kerülhet,

de ezt a kormányülésen többen túlzónak ítélték.