Több ciklusra tervez a Fidesszel kormányon Kövér

Kövér László
Recski Emlekpark emlékszobor avatás az országgyülés elnöke, Kövér László és volt miniszterelnök, Boros Péter részvételével Recsken 2014. szeptember 20-án
Vágólapra másolva!
A bevándorlás kapcsán Kövér László invázióról beszél, ami mögött akár hátsó világpolitikai szándékok is állhatnak. Az Országgyűlés elnöke szerint a baloldal lelepleződött, bár a választáson azért nem írná le se az MSZP-t, se Gyurcsány Ferencet. Viszont úgy véli, a Fidesznek még több ciklusra maradnia kell kormányon.
Vágólapra másolva!

Magyarországon a magyar emberek szabadsága és biztonságérzete a fontos, és csak azután jöhetnek mások kérései - mondta Kövér László, aki a menekültek kapcsán szeret inkább invázióról beszélni, és azt sem tagadja, hogy szerinte az egész mögött világpolitikai hátsó szándékok állhatnak.

Invázió nemzetközi hátszéllel

Ez az invázió a mainál akár sokkal nagyobb is lehet, most kell lépnünk, addig, amíg egyáltalán lehetőségünk van a hullám feltartóztatására - mondta a menekültkérdésről Kövér László. Az Országgyűlés fideszes elnöke a PestiSrácok.hu-nak adott interjúban azt is megállapította: a rosszban az a jó, hogy ebben a kérdésben "a baloldal és támogatói egyszer és mindenkorra lelepleződtek."

Kövér László házelnök szerint a menekültinvázió ellen most kell fellépni Forrás: Szabó Gábor

A házelnök szerint ugyanis kiderült róluk, hogy csak addig humanisták, amíg nem magyar emberrel, közösséggel találkoznak.

- mondta. Úgy vélte, a baloldal a saját bázisával megy szembe, amikor - talán internacionalista szövetségesei iránti megfelelésből - a migránsok pártjára áll, ahelyett, hogy a nemzeti álláspontot osztaná.

Nem szabad azért leírni őket

Kövér László, mint a Fidesz választmányi elnöke a párt belső feszültségeiről és a 2018-as esélyekről is beszélt.

- mondta. A Jobbik szerinte elérte további terjeszkedésének határát, ennél többet "a magyar emberek józansága és realitásérzéke" nem enged.

A Fidesz választmányi elnöke szerint pártjának több cikluson át is kormányon kellene maradnia Forrás: Szabó Gábor

Úgy vélte, "a Fidesznek mindaddig a ringben kell maradnia, amíg csak olyan alternatívák léteznek, amelyek tagadják a nemzet iránti felelősséget, mint közös kiindulópontot". Kövér László nem gondolja, hogy a Fideszen túl nincs élet.

Nemzetközileg kiképzett ágensek

Az interú előtti napokban egy bicskei fórumon részt vett házelnöktől megkérdezték, a gyűlés tagjai üzentek-e valamit például a debreceni menekülttábor előtt üres cipőkkel tüntető Szabó Tímeáéknak, vagy azoknak, akik a Welcome to Hungary transzparens mögé sorakoznak fel. Azt mondta erre, hogy

a magyar politikában száz éve időről időre felütik a fejüket nemzetközileg kiképzett ágensek.

Ők egyébként Kövér László szerint "azért éppen Magyarországon dolgoznak, mert itt korlátozzák őket a legkevésbé a nyelvi nehézségek - és

Nemzetközileg képzett ágensekről is beszélt Kövér László az interjúban Forrás: Szabó Gábor

Barcelona vagy Belgium, Afganisztán vagy Afrika - a házelnök szerint mindegy, itt is ott is "helyt állnak. Magyarországon is tették, teszik, amivel tartóik megbízták őket."

A Fidesz se büszke mindenre

A parlamenti rend szempontjából szigorúnak ismert Kövér László az interjúban kitért a házszabályok betartatásának fontosságára is, külön kiemelve a transzparensekkel "bohóckodó", illetve az elnöki pulpitust "elfoglaló" ellenzéki képviselőkre.

- emlékezett vissza a '90-es évek elejére, a Fidesz ellenzéki időszakára. "Nem vagyok minden egyes parlamenti megnyilvánulásunkra büszke az 1990 utáni évekből" - állapította meg.