Kétszázezren voltak kíváncsiak a Művészetek Völgyére

Márta István, a Művészetek Völgyének alapítója ad interjút Jankovics Mártonnak Kapolcson 2015 július 28-án  kapolcs művészetek völgye
Márta István, a Művészetek Völgyének alapítója ad interjút Jankovics Mártonnak Kapolcson 2015 július 28-án
Vágólapra másolva!
Tíz nap alatt mintegy kétszázezer látogatót vonzott az idei jubuileumi Művészetek Völgye fesztivál. Az érdeklődők 1500 programból válogathattak.
Vágólapra másolva!

Tíz nap alatt mintegy kétszázezer ember vett részt a 25. Művészetek Völgye programjain - közölte a fesztivál főszervezője a vasárnapi záró napon. Jakab Natália elmondta, hogy a Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden zajló fesztiválra idén rekordszámú jegyet adtak el.

1500 program

A három település mintegy hetven helyszínén tíz nap alatt több mint 1500 programból választhattak a látogatók. Idén

a huszonöt éves jubileumra életre hívtak több régi legendás helyszínt:

újra szólt a zene a taliándörögdi Klastromnál és élettel telt meg a Gástya-árok is.

Márta István, a Művészetek Völgyének alapítója Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az elmúlt éveknél nagyobb hangsúllyal jelentek meg a színházi előadások a fesztivál programjában: fellépett Pintér Béla és Társulata, sokakat vonzott az idén először kialakított Momentán Udvar, a családok egyik kedvence pedig a Kaláka Versudvar volt.

Telt házzal mentek

Kiemelt érdeklődés kísérte a népi hagyományőrzés zászlóshajóját, a Muharay Udvart, a Design Terminál helyszíne és a Harcsa Veronika Udvar programjai telt házzal zajlottak, csakúgy mint a Modern Art Orchestra és Hajós András vagy Hobo és barátainak fellépései.