Kocsis Máté szerint Soros pénzéből perelik

Kocsis Máté
Budapest, 2014. szeptember 21. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere (Fidesz-KDNP) beszédet mond a megújult Kálvária tér és a Turay Ida Színház épületének avatásán 2014 szeptember 21-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Válaszolt Józsefváros polgármestere, akit uszítás miatt fogna perbe a Magyar Helsinki Bizottság. Kocsis Máté szerint egy Soros György pénzelte "álcivil szervezet" perelné, ő pedig a magyar emberek érdekeit képviseli.
Vágólapra másolva!

Levélben üzent Kocsis Máté, azután hogy a Magyar Helsinki Bizottság bocsánatkérésre szólította fel a menekültekre tett kijelentései miatt, és személyi jogi pert helyeztek kilátásba.

Kocsisnak mindegy

"mindig Magyarország, a magyar emberek és a józsefvárosiak érdekei mellett fogok kiállni" – válaszolt a nyolcadik kerületi polgármester, az önkormányzati címről elküldött emailben.

Őrjöngő népvándorlók

Mint arról az Origo is beszámolt, Kocsis Máté – vagy Facebook-profiljának kezelője – augusztus 4-én bejegyzésben kelt ki a II. János Pál pápa téren tábort verő menekültek ellen.

Kocsis Máté nem ijed meg a Soros György pénzelte "álcivilek" pereitől Forrás: MTI/Máthé Zoltán

"A nemrég felújított II. János Pál pápa terünket teljesen tönkre tették a népvándorlók. Sátrakat építenek, tüzet raknak a parkban,

- olvasható a posztban.

Ebből per lesz

Emiatt az MHB személyi jogi pert ígért a polgármesternek, mivel a bejegyzés szerintük uszító, és az egyenlő bánásmódról szóló törvény szerint alkalmas az emberi méltóság megsértésére is.