Költözhetnek a tranzitzónák a pályaudvaroktól

Nyugati pályaudvar Menekült Migráns Bevándorló Nyugati pályaudvar Menekült Migráns Bevándorló A Nyugati pályaudvarra érkező menekültek
A Nyugati pályaudvarra érkező menekültek
Vágólapra másolva!
Tarlós István szerint nem sok értelme van a pályaudvarok környékén elhelyezni a migránsok számára felállított tranzitzónákat. Szerinte nem kéne ezeket az embereket ellenőrizetlenül beengedni az országba.
Vágólapra másolva!

Budapest főpolgármestere szerint ha így folytatódik tovább, nem valószínű, hogy a pályaudvarokon, a főváros szívében maradnak az illegális bevándorlók számára kialakított tranzitzónák.

Illegális bevándorlók a Keleti pályaudvarnál kialakított tranzitterületen Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Tarlós István a TV2 Mokka című műsorában kedden reggel arról beszélt: azért a pályaudvarokon alakították ki ezeket az övezeteket, mert a jogszabály úgy szólt, üljenek fel a vonatra és menjenek tovább, de mivel ennek lehetőségei beszűkültek,

Mint mondta, a tranzitzónákat a humanitárius segítség mellett azért is jelölték ki, hogy ne szóródjanak szanaszét a városban az emberek, akiket következetesen migránsokként említett, mondván, legtöbbjük esetében nem bizonyított, hogy háború elől menekültek, jelentős hányaduk pedig - iratok hiányában - be sem azonosítható.

Ezeket az embereket nem lehet tovább ellenőrizetlenül beengedni

- említette a helyzet kezelésének egyetlen módjaként Tarlós István.