Elzavarta a menekülteket rugdosó operatőrét az N1 TV

Vágólapra másolva!
Menekülteket - köztük gyerekeket is - inzultált, rugdosott egy kamerás nő Röszkénél. Több különböző videó alapján úgy tűnik, hogy a nő buktat fel egy menekültet, két fiatalba pedig bele is rúg. Kiderült, hogy az N1 TV munkatársáról van szó, őt a televízió "elfogadhatatlan viselkedése miatt" eltávolította.
Vágólapra másolva!

Kedden ismét kitörtek a menekültek a Röszke melletti gyűjtőpontról, a rendőrök pedig hiába próbálták megállítani őket, elsőre nem jártak sikerrel.

Elgáncsolta a menekültet

Váratlan helyről kaptak viszont segítséget: egy helyszínen dolgozó operatőr felrúgott egy férfit, aki gyermekkel a karján futott. Az esetről videó is készült, a 20 másodperces felvételt a német RTL televízió riportere tette fel a Twitterre.

A felvételen látszik, hogy a gyermekkel futó menekült kabátját egy rendőr kezdi el húzni, de végül nem szalad utána. A férfi elkezd futni a nagyobb méretű, profinak látszó kamerával dolgozó, maszkos operatőrnő felé.

A kamerás nő kitér előle, majd felrúgja, elgáncsolja a gyermekkel rohanó menekültet.

A férfi elesik, a gyermek az ő teste alá kerül. Ezután még annyi látszik, hogy a menekült férfi felkel a földről, valamit kiabál a nőnek, és elindul. A gyermek a földön marad, amíg a felvétel tart.

Fiatalokat rugdosott

Az alábbi felvételen, amelyet az Index néhány perccel korábban készíthetett, szintén látszik ugyanez a nő, amint egy kislányt és egy fiút is megrúg (a videón 0:38-nál).

Ugyanezt a jelenetet láthatjuk az N1 TV Youtube-csatornájára feltöltött saját videón is az operatőr szemszögéből. Igaz, a gáncsoló mozdulat nem látszik.

A N1 TV, amelynek videói a Jobbik honlapjának Videóink című rovatából is elérhetőek, nem sokkal később közleményben ismerte el, hogy az ő operatőrük a menekülteket rugdosó nő.

Kidobták az állásából az operatőrt

Azt írták, az N1TV munkatársa a mai napon "elfogadhatatlanul viselkedett" a röszkei gyűjtőpontnál.

KÖZLEMÉNYAz N1TV munkatársa a mai napon elfogadhatatlanul viselkedett a röszkei gyűjtőpontnál. Az operatőr...

Posted by Nemzeti Televízió on 2015. szeptember 8.

Kisberk Szabolcs főszerkesztő közleménye úgy folytatódik: "Az operatőr munkaviszonyát, rendkívüli felmondással a mai napon megszüntettük. Az ügyet részünkről lezártnak tekintjük." A Nemzeti TV főszerkesztője a Borsnak azt mondta: volt kollégájának mielőbb bocsánatot kellene kérnie, ő ezt nem teheti meg helyette. "Nyilván nem úgy küldtük Röszkére, hogy bárkit is rúgjon meg, sokat volt már a határnál, többször a menekültek között is. Pontosan tudnia kellett, hogy ilyet nem szabad tenni."

A PM és a DK feljelent

Nem tekinti azonban lezártnak az ügyet a Párbeszéd Magyarországért (PM). A párt közölte, hogy közösség tagja elleni erőszak miatt feljelenti az N1 tévé operatőrét. "Ez az emberi viselkedés legalja" - állapította meg a PM, emlékeztetve, hogy

a közösség tagja elleni erőszak bűncselekmény büntetési tétele 1-5 év.

Ugyancsak feljelentést tesz a Demokratikus Koalíció - tudatta a párt közleményében, hozzátéve: elvárják a rendőrségtől, hogy minél hamarabb megtalálja az ártatlan emberekre támadót.

Szavazzon!

Ön hogy látja, a videón a 17. másodpercénél mi történt?