Őrizetbe vette a sorozatrablót a BRFK

sorozatrabló
Budapest, 2015. október 19. Rendőrök a XIII. kerületben, a Papp Károly utcában lévő benzinkútnál 2015. október 20-án. A BRKK által elfogott 29 éves sorozatrabló gyanúsítható a benzinkút kirablásával. A gyanú szerint a férfi az ott dolgozó alkalmazottakat egy késsel megfenyegette, majd a kasszában lévő pénzzel elmenekült a helyszínről. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Négy rablást követett el egy férfi hétfőn Budapesten, több alkalommal késsel fenyegette a sértetteket. A Budapesti Rendőr-főkapitányság őrizetbe vette a gyanúsítottat, elszámoltatása folyamatban van.
Vágólapra másolva!

Mint arról az Origo is beszámolt, egy férfi október 19-én 11 óra 15 perc körül a XIV. kerületben, a Thököly út és a Hungária körút kereszteződésében késsel megfenyegetett egy embert, majd mobiltelefonját ellopva ismeretlen helyre távozott. Ezt követően, 12 óra 30 perc körül - szintén a XIV. kerületben, a Bosnyák téren - beszélgetést kezdeményezett két másik sértettel, akiktől színlelt indokkal elkérte mobiltelefonjaikat.

A XIII. kerületben, a Papp Károly utcában lévő benzinkútnál faggatják a rendőrök a férfit

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A sértettek az elkövetőnél egy fegyvert vagy annak utánzatát látták, ezért engedelmeskedtek neki.

A Kőbányai úton is rabolt

Az akkor még ismeretlen elkövető 13 óra 45 perckor a X. kerületben, a Kőbányai úton található egyik gyorsétteremben két gyermekkorú sértettel a mosdóba ment, ahol elkérte a mobiltelefonjaikat, majd távozott a helyszínről - írták a police.hu oldalon.

Késsel fenyegetőzött

A 29 éves gyanúsítottat kapcsolatba hozzák a rendőrök egy negyedik rablással is, amelyet 21 óra 40 perc körül a XIII. kerületben, a Papp Károly utcában található benzinkúton követtek el. A gyanú szerint az ott dolgozó alkalmazottakat egy késsel megfenyegette, majd a kasszában lévő pénzt ellopva elmenekült a helyszínről.

Még éjfél előtt elfogták

K. Károly 29 éves budapesti lakost a Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának és a Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói 23 óra 20 perckor elfogták és előállították.