Megverték a biciklitolvajt, bíróság elé állnak

Vágólapra másolva!
Csoportosan elkövetett önbíráskodás kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Budakörnyéki Járási Bíróság négy férfival, köztük a Tomcatként ismert Polgár Tamással szemben, akik egy kerékpártolvajt bántalmaztak és számoltattak el Budakeszin. Az egyik vádlott acélbetétes bakanccsal rúgta arcon a sértettet. 
Vágólapra másolva!

A vádlottak kerékpártolvajok elfogásában próbáltak segítséget nyújtani a rendőrségnek, ezért Tolvajkergetők néven egy egyesületet is létrehoztak. Módszerük általában az volt, hogy nagy értékű, GPS-jeladóval ellátott, úgynevezett

„csalikerékpárokat” helyeztek ki Budapest kerékpárlopással leggyakrabban érintett területein,

hogy azokat a tolvajok elvigyék. Az egyesület tagjai a jeladó segítségével rátaláltak az elkövetőre, és értesítették a rendőrséget.

Áprilisban a Széna téren szintén lezárva hagytak egy kerékpárt, amit a délutáni órákra már el is loptak. A vádlottak a GPS-jelzés alapján Budakeszire, egy ház elé mentek, és értesítették a rendőrséget, azonban a rendőrség kiérkezése előtt faggatni kezdték a házban lakó férfit a lopásról és a kerékpár sorsáról.

Acélbetétes bakanccsal rúgta arcon

A sértett nem árulta el, hogy mit tud az esetről, és azt sem, hogy hol van a kerékpár, ezért a vádlottak előbb fenyegették, majd bántalmazták: fejét, testét ütlegelték, nyakánál fogva a földre rántották, majd az egyik vádlott egy acélbetétes cipővel a sértett arcába rúgott.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett el.

A kerékpár akkor nem került elő, az Index információi szerint ugyanis addigra eladta azt.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérletével, súlyos testi sértés bűntettével és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja a férfiakat.

Koszta János, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője még áprilisban azt mondta, hogy Tomcat ellen hasonlókért két másik vizsgálat is zajlik.