Bűnös a pornóról beszélő tanár

Vágólapra másolva!
Jogerősen is bűnös a Kecskeméti Törvényszék szerint az a kiskunhalasi tanár, aki együtt ivott diákjaival, és "melegpornót" ajánlott nekik. Kiskorúak veszélyeztetése miatt egy év, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, és két évig nem taníthat.
Vágólapra másolva!

A kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium tanára a vád szerint osztálykirándulásokon alkoholt ivott a diákjaival, és beavatta őket a saját szexuális életébe. De akkor is szívesen segített, ha

a tanulók homoszexuális videókkal kapcsolatban kértek tanácsot.

Mindemellett obszcén és vulgáris kifejezésekkel is bővítette a gyerekek szótárát, ami a bíróság szerint hátrányosan befolyásolta a rábízott fiatalok nevelését, erkölcsi, érzelmi és értelmi fejlődését.

A diákok nem vallottak a tanár ellen,

és azzal sem értettek egyet, hogy rossz hatással lett volna rájuk. A vallomásokból azonban kiderült, hogy a férfi beszélt az iskolásoknak arról, hogy melyik osztálytársnőjüket fektetné le, de időnként meleg pornószínészről is beszélt a gyerekeknek.

A férfi tagadta, hogy bűnös lenne,

de azt elismerte, hogy a kirándulásokon korlátozott mennyiségben engedélyezte az alkoholfogyasztást. Bevallotta azt is, hogy beavatta diákjait a szexuális életébe, és "melegpornóról" is szó esett.

A Kecskeméti Törvényszék kedden jogerősen bűnösnek találta a férfit, és az elsőfokú három évre felfüggesztett egyéves börtönbüntetést másodfokon tovább súlyosbították, így két évre eltiltották a pedagógusi pályától.