Farkas Flóriánnál maradt egy százmilliós ingatlan kulcsa

Farkas Flórián
Budapest, 2011. november 21. Farkas Flórián, a Fidesz képviselője, az Országos Roma Önkormányzat elnöke érkezik az Országgyűlés plenáris ülésére. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Farkas Flórián még egy évvel az után is használja az Országos Roma Önkormányzat százmilliós luxusvilláját, hogy hivatalosan semmi köze a szervezethez.
Vágólapra másolva!

A roma önkormányzat egy nagy értékű - egykori és jelenlegi állami vezetők, miniszterelnökök és házelnökök által lakott és kiutalt villák, rezidenciák közelében lévő - lakással is rendelkezik.

A RomNet birtokába került adatok szerint az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) a Magyar Állam tulajdonában lévő, ősfákkal és parkosított kerttel körbeövezett négyszobás luxusingatlant 2013. december 20-án kapta a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól. A teher, korlátozás és széljegy nélküli tulajdonlap szerint a luxuslakás 2013. szeptember 30-ai nyilvántartott értéke 95 millió forint.

Nem adta vissza a kulcsot

A RomNet a közérdekű adatszolgáltatás keretében szerette volna megtekinteni is a budai ingatlant, de az ORÖ hivatalának tájékoztatása alapján erre azért nincs lehetőség, mert Farkas Flórián, aki 2011 januárjától 2014. október 31-ig vezette az önkormányzatot, a lakás kulcsait a mai napig nem szolgáltatta vissza, így – mint azt közölték - minden bizonnyal ma is a volt elnök használja.

Farkas Flórián Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az Országos Roma Önkormányzat hivatalának tájékoztatása szerint korábban nem is volt tudomásuk arról, hogy az államtól tulajdonba kapták ezt a nagy értékű ingatlant, mert a tulajdonba vétel a közgyűlési jegyzőkönyvekben nem szerepelt. A teljes történetet a RomNet honlapján olvashatja el.