Jobbik eltávolíttatná Farkas Flóriánt a közéletből

Vágólapra másolva!
A Jobbik arra szólítja fel Orbán Viktort, hogy távolítsa el a közéletből Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztost.
Vágólapra másolva!

„Ami ma Magyarországon cigányintegráció címén folyik, nem más, mint köztörvényes lopássorozat, a legkisebb integráció nélkül" – jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője.

Az Országos Roma Önkormányzat ügyei szerinte a Fidesz arrogáns politikájának megtestesülése, „csak sokkal primitívebb módon játsszák”. Ha hinni lehet a jegyzőkönyveknek, hangfelvételeknek, hatósági eljárásokból származó dokumentumoknak, akkor deklarálható, hogy az ORÖ és Farkas Flórián munkásságának mindennapjait a zsarolás, a vesztegetés, a fenyegetés és a lopások sorozata jellemzi - jelentette ki.

Orbán Viktor és Farkas Flórián. A jobbik szerint a kormányfő a felelős Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A jobbikos politikus értékelése szerint ezért egy személyben Orbán Viktor a felelős, ő nevezte ki Farkas Flóriánt, ő távolíthatná el posztjáról. Szerinte, ha ez nem történik meg, akkor a kormányfő egyetért a botrányos bűncselekményekkel, és a „cigányságra továbbra is fillérekért, olcsón megvásárolható szavazógépekként” tekint.

A TEK főnökének is mennie kell

Mirkóczki Ádámot kérdezték arról, hogy a Terrorelhárítási Központ közlése szerint a hétvégén két akcióban sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező embereket fogtak, ugyanakkor a Fővárosi Törvényszék szerint az egyik esetben az elfogottaknak nincs közük terrorszervezetekhez, ezért szabadlábon védekezhetnek.

A szóvivője azt felelte: ilyen „ordas hazugsággal” még nem találkozott, az a minimum, hogy a TEK a nyilvánosság elé áll és tisztázza az ügyet.

Arra a kérdésre, hogy Hajdu Jánosnak, a szervezet főigazgatójának távoznia kell-e, azt válaszolta, hogy ha igazak a hírek, akkor „minimum le kell mondania”.