A VS.hu és az Origo is megőrzi önállóságát

Száraz István az Origo új tulajdonosa
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Egy 2011-től dinamikusan fejlődő médiacsoport képviselőjeként mutatkozott be péntek délután az Origo szerkesztőségében Száraz István, a New Wave Media csoport vezetője. Csütörtökön jelentették be, hogy az Origo Zrt. tulajdonosa, a Magyar Telekom aláírta a szerződést a New Wave Media Kft.-vel a médiacég eladásáról.

A VS.hu tulajdonosa a vevő

A New Wave Media csoporthoz tartoznak többek között a VS.hu, a WeLoveBudapest, a WeLoveBalaton és a Köpönyeg.hu is.

Száraz István, a New Wave-csoport vezetője (bal oldal), Gosztonyi Balázs, a New Wave operációs vezetője és Temesi György, az Origo Zrt. vezérigazgatója Forrás: Dudas Szabolcs

Az Origo adásvételi tranzakciója februárban vagy márciusban zárulhat le, de 2016 első fél évét még kölcsönös tanulási időszaknak tekinti Száraz. Hozzátette:

Száraz István szerint a VS.hu-nak és az Origónak is helye van a piacon,

a két portál megőrzi önállóságát, hiszen üzletileg kiegészítik egymást.

Az új tulajdonos képviselője bejelentette, hogy változatlan marad az Origo brandje, székhelye és jelenlegi értékesítési csapata - a megkötött szerződések továbbra is érvényesek lesznek.

Száraz Istvánt hallgatják az origósok Forrás: Dudas Szabolcs

Piacvezető pozíció

Az Origo eddig nagyvállalati környezetben, a Telekom leányvállalataként működött, az új tulajdonos pedig egy középcég, így a jövőben ötvözni kell a kétféle vállalati kultúrát: a jó szervezettséget a dinamizmussal.

"Tudom, hogy kockázatot vállaltam, de kemény munkával és a segítségetekkel meg tudjuk őrizni az Origo piacvezető pozícióját" - mondta az origósoknak Száraz István.