Ősz csecsemő született Székesfehérváron

Holleapó
Vágólapra másolva!
Tejfehér hajjal született egy kisfiú a székesfehérvári kórházban. A szőke hercegnek is becézett baba nem albínó, és ősz hajszíne egy-két éven belül eltűnhet. 
Vágólapra másolva!

Különleges újszülött látta meg a napvilágot a Fejér Megyei Szent György Kórházban: Bencének platinaszőke vagy ősz hajkoronája van.

A fehér haj nem betegség vagy születés előtti stressz jele

– mondta az Origónak az osztályon dolgozó orvos. Kummer Zoltán szerint Bence nem albínó, ekkor ugyanis a bőréből és az íriszéből is hiányozna a bőrszínt alkotó melanin pigment.

Bence, az ősz hajú újszülött Forrás: feol.hu

Inkább csak helyi és valószínűleg ideiglenes pigmenthiányról lehet szó, a kisfiú haja egy-két éven belül sötétebbé válhat.

Hercegi fogadtatás

A tejfehér frizura ettől még különlegesnek számít, ilyet a szülészeten dolgozó nővérek sem láttak. A baba meg is kapta a szőke herceg becenevet, írja a Feol.hu.

A haját leszámítva egyébként Bence átlagos, egészséges baba, 3500 grammos testsúllyal és 54 centiméteres hosszal született, a várt időben. A baba hétfőn átesett az ilyenkor kötelező rutinvizsgálatokon: megtörtént az ultrahangos és a hallásvizsgálata is. Minden szempontból egészséges. Vérmintáját - a különleges pigmenthiány miatt - Budapesten vizsgálják majd. Édesanyja a csecsemő gondozása mellett sem pihenhet, január 8-án vizsgázik a főiskolán, amit munka mellett végez.