Kényszergyógykezelik a kulcsi családirtót

Vágólapra másolva!
Jogerősen is kényszergyógykezelésre ítélték csütörtökön azt a férfit, aki még 2012-ben a bátyját, a nagyszüleit és az édesapját is megölte. A Fővárosi Ítélőtábla gyakorlatilag helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A férfi kóros elmeállapotban gyilkolt, és tébollyal járó hasadásos elmebetegségben szenved.
Vágólapra másolva!

A tragédia 2012. április 06-án történt Kulcson. Egy háromszintes családi házban négyen meghaltak és hárman súlyosan megsérültek.

Azt már szinte az első pillanatoktól lehetett sejteni, hogy az egyik családtag a gyilkos. A férfit rövid időn belül a helyszín közelében fogták el.

Módszeresen gyilkolt

A férfi először a testvérét, majd a nagyszüleit és az apját is megölte, a nővérét és az anyját pedig súlyosan megsebesítette.

Azt mondta, hogy démoni megszállottság hatása alatt cselekedett, az volt a célja, hogy megszabaduljon a családtagjaitól. Részletes beismerő vallomást tett.

Kóros elmezavar

A férfit elmeorvos szakértő is megvizsgálta, és megállapította, hogy tudathasadásos elmezavarban szenved. Ezen betegsége a cselekmény időpontjában is fennállt, kóros elmeállapota kizárta, hogy a cselekménye következményeit felismerje, illetve a felismerésnek megfelelő magatartást tanúsítson.

Húsz év kényszergyógykezelés

Az elmeorvosi szakvélemény alapján ügyészi indítványra a Székesfehérvári Járásbíróság megszüntette a férfi letartóztatását, és egyben ideiglenes kényszergyógykezelésre küldték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe.

Ezt az intézkedést hagyta most jóvá a Fővárosi Ítélőtábla. A férfinek húsz évet kell kényszergyógykezelés alatt töltenie.

A kulcsi családirtásról szóló cikkeinket itt találja.