Kisiklott egy vonat a vihar miatt

Vágólapra másolva!
Kidőlt fákat és leszakadt ágakat hagyott maga után az éjszakai vihar. A katasztrófavédőknek szerda reggelig több mint hatvan helyre kellett kivonulniuk az időjárás miatt. Az erős szél a közlekedőket sem kímélte, vonatok késtek, az egyik ki is siklott, sérültek azonban nincsenek.  
Vágólapra másolva!

A Pécs-Gyékényes-Nagykanizsa vasútvonalon háromnegyed ötkor a Barcsról Pécsre közlekedő személyvonat Szentdénes megállóhelynél a viharos erejű szél miatt a vasúti pályára döntött fának rohant, és egy tengellyel kisiklott.

Közleményükben azt írták, hogy a vonaton nem sérült meg senki. A vasúttársaság megrendelte a pótlóbuszokat, amelyek Szigetvár és Szentlőrinc között, mintegy félórás késéssel szállítják az utasokat.

Leszakadt a felsővezeték

Leszakította a felsővezetéket a viharos erejű szél szerda hajnalban Balatonszárszó és Balatonszemes vasútállomások között, ezért várhatóan délig a Lepsény és Szántód-Kőröshegy között a vágányzár miatt közlekedő vonatpótló autóbuszok meghosszabbított útvonalon, Lepsénytől-Fonyódig viszik az utasokat - közölte a Mávinform.

A Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vasútvonalon közlekedőknek 30-60 perces késésekre kell számítaniuk.

A katasztrófavédelem elmondta, hogy a felsővezetéket egy fa ága szakította le Balatonszárszón, a vasúti átjárótól mintegy kétszázötven méternyire, a fa kigyulladt. A siófoki hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolították a fát a sínekről, és eloltották az égő részeit.

Kidőlt fák, leszakadt ágak

A katasztrófavédőknek is adott munkát az éjjeli vihar. Kidőlt fák és leszakadt ágak miatt hívták őket.

Szerda reggelig több mint hatvanszor kérték a tűzoltók segítségét. A legtöbb gondot a Dunántúlon okozta a vihar, sok fa dőlt ki, és faágak is leszakadtak, ezek több helyen akadályozták a közlekedést. Hajdu Márton, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az Origónak azt mondta, hogy a rossz időjárás miatt senki sem sérült meg.

Hatvanból húsz Budapesten történt

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, Budapesten 20 helyszínre riasztották a tűzoltókat.

A fővárosban is főként kidőlt fák és többméteres letört ágak okoztak károkat. Az I. kerületi Harkály utcában egy hétméteres fa rádőlt egy autóra. A XI. kerületi Bártfai utcában szintén autóra dőlt egy fa. A XXII. kerületben a járdára és az úttestre dőlt egy csaknem tízméteres fa. A XI. kerületi Kanizsa utcában egy épületet megrongált a viharos szél.

Citromsárga riasztás

A fővárosban elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben a viharos széllökések veszélye miatt - közölte reggel a BKK. A tűzoltók jelenleg is több helyszínen dolgoznak. A Fő utcában a Kacsa utcánál okoznak útszűkületet.