Szeretne André Goodfriend kollégája lenni? Itt a lehetőség!

amerikai nagykövetség, Budapest
Vágólapra másolva!
Szeretne összefutni André Goodfrienddel ebédidőben? Örülne, ha szabad bejárása lenne az épületbe, amelyet éjjel-nappal őrök védenek? Akkor itt a lehetőség. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége több szakembert is keres a Szabadság térre. 
Vágólapra másolva!

Az, hogy az amerikai nagykövetség munkatársakat keres, természetesen nem újdonság. Az elmúlt hónapokban több pozícióban hirdettek meg állásokat, kerestek például kertészt, takarítót, villanyszerelőt, most pedig az épületautomatizálási és klímatechnikai szakemberekre került sor.

Az amerikai nagykövetség épülete a fővárosi Szabadság téren Forrás: Wikipedia Commons

Két új épület

Mindez nem véletlen, hiszen az Egyesült Államok és Magyarország tavaly írta alá a dokumentumokat, amelyek alapján újra a magyar államé lett az egykori Táncsis-börtön a Budai Várban, valamint egy XII. kerületi és egy Széchenyi rakparti épület is. Cserébe viszont az amerikaiak a már meglévő nagykövetségi épület mellé megkapták a Szabadság tér 10 és 11. alatt álló házakat is. Mivel ezeket teljesen fel kellett újítani – a költségeket a magyar állam állta – rengeteg új szakemberre volt és a mai napig van szükség.

Havi bruttó 361 ezer

Aki kedvet érez hozzá, annak sietnie kell, mivel az épületautomatizálási és klímatechnikai pozícióra már csak január 26-áig lehet jelentkezni. Az öt éves tapasztalat és megfelelő végzettség mellé folyékony angoltudást is megkövetelnek, ezért próbaidőben havi bruttó 313 ezer, ezután pedig 361 ezer forintra számíthat a nyertes pályázó.

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a sikeres interjú még semmire nem garancia, hiszen a felvett munkatársaknak még egy hat-nyolc hetes biztonsági átvilágításon és szigorú orvosi alkalmassági vizsgálaton is részt kell venniük, mielőtt munkába állhatnak a Szabadság téren.