Schmitt vendégvárókat, Kövér bélyeggyűjtőket támogatott

Recski Emlekpark emlékszobor avatás az országgyülés elnöke, Kövér László és volt miniszterelnök, Boros Péter részvételével Recsken 2014. szeptember 20-án
Recski Emlekpark emlékszobor avatás az országgyülés elnöke, Kövér László és volt miniszterelnök, Boros Péter részvételével Recsken 2014. szeptember 20-án
Vágólapra másolva!
Csaknem 300 millió forintot költhettek tavaly adományozásra a korábbi köztársasági elnökök, valamint Kövér László házelnök. Másfél száz egyesület, klub, civil szervezet vagy magánszemély örülhetett 200 ezer és 30 millió forint közötti adományoknak.
Vágólapra másolva!

A magyar főméltóságok 2011 óta jelentős pénzeket adományozhatnak pályáztatás nélkül egyesületeknek, civil szervezeteknek, kluboknak vagy magánszemélyeknek. Göncz Árpádnak, Sólyom Lászlónak, Schmitt Pálnak és Kövér Lászlónak egyenlő, 73 millió forintot biztosít a Parlament évente, tavaly mindenki felhasználta a keretét – írta a Blikk.

Kövér László egymilliót adott az internetes bélyeggyűjtőknek Forrás: Szabó Gábor

Egymillió bélyeggyűjtőknek

Göncz Árpád támogatottjai között volt tavaly például a Krajcáros Alapítvány a Honvédség Pénzügyi, Számviteli Dolgozóiért. A hadisírok, emlékhelyek gondozásával foglalkozó egyesület kétmillió forintot kapott. Sólyom László a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének juttatta a legtöbb pénzt tavaly, egészen pontosan 30, 5 millió forintot. Schmitt Pál sportegyesületek mellett a díszes asztalterítésekkel foglalkozó Vendégvárás Művészete Alapítványt támogatta, nekik másfél milliót adott. Kövér László házelnök adományozási listáján pedig az Internetes Bélyeggyűjtők Klubja is szerepelt, egymillió forinttal.

A teljes cikket itt elolvashatja.