Ezt tegye, ha ötöse lesz a lottón!

Ezo, Botrány a lottósorsoláson - mi az igazság?
Vágólapra másolva!
Tovább halmozódik az ötös lottó nyereménye, miután a szombat esti sorsolás után sem vitték el a közel hárommilliárd forintos főnyereményt. Jövő héten már 3 milliárd 55 millió forint ütheti a markát annak, aki helyesen tippeli meg az öt számot. Cikkünkből kiderül, mire érdemes figyelnie, ha ön lesz a szerencsés nyertes.
Vágólapra másolva!

Az ötöslottó főnyereménye az év 10. játékhetén 2 898 millió forint volt: ekkora összeget vihetett volna haza, aki egyedül, helyesen tippelte meg a szombat este kihúzott számokat. Ez most senkinek sem jött össze, így a jövő héten már 3 milliárd 55 millóra duzzad a főnyeremény.

Az ötös lottó nyerőszámai: 13, 17, 19, 46, 60. A Joker számai: 857439. A Jokert egyébként valaki elvitte, a szerencsés nyertes megközelítőleg 140 millió forintot kap.

Tavaly is sikerült

Utoljára tavaly szeptember 16-án sikerült valakinek öt találatot elérnie, ám az illető „csak" 387 millió forinttal gazdagodott – a nyeremény halmozódása egyébként egy évig tarthat, és ez nem csak az öttalálatos számokra vonatkozik.

Most sem vitték el a főnyereményt, jövő héten már 3 milliárd 55 milliót nyerhetünk az ötös lottóval Forrás: Thinkstock

Erre futja

A közel hárommilliárdos összegből akár négy irodaházat is meg lehetne venni Budapest belvárosában, vagy egy 36 lakásos luxus társasházat a Király utcában, a megmaradó összeg pedig egy ideig az ingatlan rezsijét is fedezhetné- de ha valaki inkább gyönyörködne a nyeremény látványában, legalább 10 emelet magas tornyot emelhetne a húszezres bankjegy-halomból.

Hívja a bűvös számot

Ehhez persze fel is kell vennie a pénzt, hiszen a Szerencsejáték Zrt. kizárólag átutalással küldi el a nyereményt. Az öttalálatos szelvénygazdája azonban első lépésként mindenképpen hívja fel a 06-20-933-06-30-as csodaszámot, ahol hétfőtől péntekig, reggel nyolc és este hat óra között várják hívását.

Három hónap elég lesz

Itt tud egyeztetni arról, hogyan kaphatja meg biztonságos körülmények között az elnyert összeget. Jó tudni, hogy a nyeremény három hónapig vehető fel, és a Szerencsejáték Zrt. maximum 14 napos türelmi időt adhat, ha valaki az utolsó pillanatokban jelentkezne a pénzért. Ha a nyertes kifut a határidőből, a társaság fél éven belül használhatja fel az ötöstalálat összegét más nyereményekhez, ezután viszont játékadó formájában kell a költségvetésbe befizetniük.

1 a 44 millióhoz

Arra, hogy eltalálja valaki mind az öt számot, 1 : 43 949 268-hoz, az esély, a 2-es találat viszont már 1:43 arányban sikerülhet. A 4-es most 1 millió 579 ezer forintot ér, derül ki a Szerencsejáték Zrt. honlapjáról.

A legnagyobb ötöstalálatot, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban vitte el az ismeretlen nyertes.

Fura képsorok

Korábban megírtuk, különös dolog történt az ötös lottó február 7-i sorsolásán, a felvételek szerint a számhúzásra kisorsolt (és ezért egymillió forintot nyerő) hölgy már azelőtt felállt székéből, hogy nevét kihúzták volna. A Szerencsejáték szóvivője, Garai Ágnes az Origónak azt mondta, mindössze annyi történt, hogy felmutatták a nevet, miközben az operatőr a közönséget pásztázta. A győztes elől ült, és felállt neve láttán, de ezt a kamera vágása miatt már nem lehetett látni.