Állítólag ráérő trollok járatják le a CÖF nevét

2015.04.22. 11:35

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közalapítvány kedden jelentette be, hogy megszüntetik eddigi Facebook-oldalukat. Néhány órával később már azt közölték a követőikkel a facebookon hogy visszatértek. A CÖF elnöke azt állítja, ezek nem ők.

A civilosszefogas.hu-ra április 21-én az alábbi közleményt tette ki a CÖF-CÖKA vezetősége: 

"Tisztelt Támogatóink, Szellemi Honvédők, Békemenetesek, határon innen és határon túl! A CÖF-CÖKA megszüntette eddigi Facebook-oldalát. Célunk az volt, hogy láttassuk és világossá tegyük a kommentelő trollok szellemi színvonalát. Elolvasásra ajánljuk az ideiglenes megszüntetés kapcsán az intézkedésünk hatása alá kerülők „irodalmi nyelvezettel" alkotott kommentjeit. Megismerhetjük, hogy kik azok, akik más véleményének elfogadására alkalmatlanok. Jó szórakozást kívánunk olvasóinknak, reméljük, segítettük az ellenzékiségükre büszke kommentelők cizellált lelki világának megismerését."

A Facebook-távolodás látszólag nem tartott sokáig, ugyanaznap éjjel vissza is került a korábbi bejegyzések többsége a szervezet közösségi oldalára. Külön posztban tájékoztatták követőiket, hogy az oldal megszüntetését nézeteltérés miatt felfüggesztik. Meghatározatlan ideig továbbra is közzéteszik a fontos híreket.

CÖF-poszt a visszatérésrőlForrás: Facebook

"Addig is kérjük, ossza meg minél több emberrel, hogy újra munkába álltunk, érjük el ismét a több ezer kedvelést. Tisztelet a bátraknak!"

Ezt a posztot ketten lájkolták. Az oldalnak április 22-én 15:30-kor 15 kedvelője volt.

Ez a CÖF nem az igazi CÖF

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke levelet írt az Origónak, amelyben megerősítette a civilosszefogas.hu-n megjelent információt, vagyis a Facebook-oldalukat megszűntették és kijelentette, hogy nem nyitottak újat,

"A facebook-on valószínűleg ráérő trollok hamis CÖF oldalt kreáltak, amiért ismeretlen tettes ellen feljelentést teszünk" - közölte a szervezet vezetője, aki azt is megjegyezte: a CÖF-ben nincs nézeteltérés, még abban a kérdésben sem, hogy elítélendőnek tartják-e a hamis hírek megjelentetését.