Gyilkolt is a kecskeméti kötözős banda

Vágólapra másolva!
Három idős embert fosztott ki a kecskeméti rablóbanda, áldozataikat összekötözték, bántalmazták -  eközben egyikük halálra vert egy 88 éves asszonyt.
Vágólapra másolva!

Lezárta a rendőrség a kecskeméti rablók ügyében folytatott nyomozást, hamarosan vádat emelhetnek az időseket kifosztó és gyilkoló bűnbanda tagjai ellen.

Nyugdíjasokat választottak

A négy huszonéves rabló több idős embert is megtámadott Kecskeméten 2013 májusa és novembere között: az áldozatokra otthonukban törtek rá, műanyagkötelekkel megkötözték őket, majd átkutatták lakásukat. A rablások során a banda több mint 200 ezer forintot és ékszereket zsákmányolt.

Kötél és halálos verés

A legbrutálisabb támadást 2013. november 7-én követték el: egy 88 éves asszonyt raboltak ki a Szalag utcában, a bevett módszerrel.

Egyikük eközben úgy megverte az idős nőt, hogy később életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani. Az asszony hónapokkal később meghalt, az igazságügyi szakértői jelentés szerint pedig halála egyértelműen összefüggött a bántalmazással.

Rajtaütéssel

A bandát végül közös akció során számolták fel a Bács-Kiskun és a Pest megyei rendőrök, a négy férfit előzetes letartóztatásba helyezték.

Rendőrségi fénykép az egyik tetthelyről. A rablók minden áldozatukat megkötözték Forrás: Police.hu

Hármuk ellen rablás, az utolsó áldozatot összeverő 26 éves férfi ellen pedig emberölés gyanújával folyt nyomozás. Ügyükben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jár majd el.