Vágólapra másolva!
Budapest egyik legforgalmasabb főútjának 1,3 km-es szakaszát újította fel a BKK Közút, amelynek során 24 000 négyzetméter útfelület és 4 400 négyzetméter járdafelület kapott új burkolatot – tudatta a  a BKK Zrt. és a BKK Közút Zrt.
Vágólapra másolva!

A Kőbányán található Kőrösi Csoma Sándor út felújítását a Vaspálya utca és a Mádi utca között a BKK Közút végezte a Budapesti Közlekedési Központ megbízásából. A rekonstrukció jelentős mértékben szolgálja Budapest közlekedésének és városképének javítását, hiszen az útszakasz a főváros egyik kiemelkedően forgalmas főútja, amely Kőbánya főterén is áthalad.

A 2015. március 16-án elkezdett kivitelezési munkák 2015. június 16-ára befejeződtek, így a műszaki átadás-átvételi eljárás is már folyamatban van. Az elmúlt három hónapban a BKK Közút és alvállalkozói több műszakban, feszített munkával dolgoztak, így az ütemtervnek megfelelően zajlott a munka.

A felújítás során a Kőrösi Csoma Sándor út 1,3 km hosszú szakaszon újult meg: 24 000 négyzetméter útfelület és 4 400 négyzetméter járdafelület kapott új burkolatot, valamint elvégezték a járulékos munkákat is, mint például a közműszerelvények szintbe helyezését, illetve a forgalomtechnikai tartozékok kihelyezését.

A projekt részeként hozták létre a főváros első előre gyártott betonelemes buszmegállóját, valamint korszerűsítették a területen elhelyezkedő közösségi közlekedési, kerékpáros és gyalogosforgalmi létesítményeket is.