Nem cáfolják a külföldi plakátkampányt

2015.08.12. 18:00

Nem cáfolja a kormány, hogy más EU-s tagállamok gyakorlatát követve az ország határain túl, a migránsok hazájában kezdene plakátkampányba, hogy ezzel rettentse el a Magyarországra tartó menekülteket.

Döntés nem született külföldi plakátkampányról - közölte az Origo kérdésére a Kormányzati Információs Központ, nem cáfolva ezzel az Index.hu értesülését, miszerint szeptembertől Afganisztánban és Szíriában kezdhetnek a hazaihoz hasonló bevándorlásellenes kampányba.

Minden eszközre nyitottak

A magyar emberek a nemzeti konzultáción döntöttek arról, hogy szigorúbb bevándorláspolitikát várnak el a magyar kormánytól - emlékeztetett válaszában a Kormányzati Információs Központ.

A kormány minden lehetséges eszközt megfontol, hogy csökkentse a Magyarországra nehezedő bevándorlási nyomást - indokolta a válasz a konzultáció eredményével, hogy további lépések várhatóak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK

Döntés nincs, példák vannak

"Döntés nem született külföldi plakátokkal kapcsolatban" - közölték. Ez tehát nem cáfolja, hogy a kormány mérlegeli, amiről az Index írt. A portál ugyanis úgy értesült: a menekültellenes kampányt kiterjesztik a menekülteket kibocsátó országokra is. A plakátok célja az lenne, hogy elriasszák az útra kelő afgán és szír migránsokat azzal: Szerbia felől kerítés épült, így nehéz eljutni Nyugat-Európába.

Ezek a plakátok a már Magyarországra érkezett migránsoknak szóltakFotó: Polyák Attila - Origo

Noha a portál már konkrét kormánydöntésről írt ez ügyben, ilyen a Kormányzati Információs Központ Origónak küldött válasza szerint nincs. Nem zárták ki ugyanakkor, hogy lesz, és utaltak is más EU-tagállamokra. Azt írták, "a kibocsátó országokban közzétett figyelemfelhívó plakátok kihelyezése nemzetközi gyakorlat, ilyeneket helyezett el korábban Németország vagy Ausztria is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK