Jövő hét hétfőre már betemethetik azt a gödröt, ami a vihar miatt keletkezett a Vámház körúton. Egyelőre a BKK szakértői sem tudják pontosan, miért szakadt be a hat éve felújított úttest.

A tegnapi viharban alámosta az eső az úttestet, ezért keletkezett a gödör a Vámház körúton - mondta az Origónak Szűcs Panni a BKK kommunikációs igazgatója. 

Ezzel ugyan sokkal többet nem tudtunk meg arról, hogyan juthatott be a víz a burkolat alá, de ezt egyelőre a BKK szakértői sem tudják. Ahogy a kommunikációs igazgató elmondta: egy tucat szakértő vizsgálja az esetet, és több fővárosi cég összefogott a probléma megoldására. 

Hétfőre betemethetik a gödröt és helyreállhat a forgalomForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ennek megfelelően reményeik szerint hétfőre betemethetik a gödröt és helyreállhat a forgalom a környéken.

Addig azonban a Szabadság hidat Pest felé lezárták, a 47-es és a 49-es villamos dél-budai végállomásától a Döbrentei térig közlekedik.

Ahogy korábban megírtuk: a Vámház körutat 2009-ben újították fel a 4-es metró Fővám téri állomásának építése kapcsán. A hétfői viharban azonban az úttest beszakadt és hatalmas gödör keletkezett a Fővám térnél. 

Hasonló kráter miatt zárták le a Szépvölgyi utat is: itt egy munkagödröt mosott ki a hétfő esti vihar. Ezért a 29-es autóbusz az Árpád fejedelem útja–Szépvölgyi út–Lajos utca–Cserfa utca–Ürömi utca–Szépvölgyi út módosított útvonalon, az Ürömi utca megállóhely érintése nélkül közlekedik. Az autósoknak is ugyanezen kerülőútat javasolják. A hiba elhárítása itt is legalább egy hetet vesz majd igénybe.