Felfordulás Budapesten: készüljön a közlekedési változásokra!

A 9-es busz utasai is állnak a dugóban
Vágólapra másolva!
Augusztus 20-án nemcsak az ünnepi rendezvények miatt kell forgalomkorlátozásra és változó menetrendre készülni: ma rendezik az Ironman Budapest triatlonversenyt is. A forgalmi változások érintik a Kossuth teret, a budai Vár területét és környékét is, este lezárásokra kell készülni a bazilikánál, a belvárosban és több hídon. Érdemes figyelni a parkolást tiltó táblákat és nyitvatartási időt is!
Vágólapra másolva!

A Lánchíd augusztus 20-án hajnali 4 órától 22-én késő estig, a Szabadság híd délután 4 órától várhatóan éjfélig, míg az Erzsébet híd 18 és 23 óra között lesz lezárva nemcsak az autós, de a gyalogosforgalom elől is. A BKK augusztus 20-án a tűzijáték kényelmesebb és biztonságosabb megközelítése érdekében egész este sűrűbben indítja a szerelvényeket mind a négy metróvonalon, a 4-es és 6-os villamost, valamint több, a belváros felé tartó buszjáratot.

Rákospalota felől az 5-ös, Újpalota felől a 7-es és a 107-es, valamint Újpestről a 105-ös busz az Astoria érintésével csak a Deák Ferenc térig jár.

Este a kiskörúton nem jár villamos, ebben az időszakban az M2-es, az M3-as metróval vagy a 9-es busszal ajánlott utazni.

A tűzijáték után, jellemzően 21.30 és 23 óra között – a komfortosabb hazautazás miatt – a belvárosból közlekedő járatok szintén gyakrabban közlekednek majd.

Autó helyett érdemes a tömegközlekedést választani Forrás: Origo

Augusztus 20-ától 23-áig idén is megrendezik a Mesterségek Ünnepét, a rendezvénynek helyt adó budai Vár megközelítését a BKK járatsűrítésekkel és rendkívüli buszjárat elindításával segíti.

A BKK azt ajánlja, hogy az indulás előtt mindenki tájékozódjon az aktuális lezárásokról, forgalomkorlátozásokról, a BKK járatainak módosulásairól a www.bkk.hu/augusztus20 címen, a BKK Info oldalán, a BKK mobilalkalmazásán, illetve Facebook-oldalán.

Parkolás és nyitva tartás

A rendezvények környékén számos helyen nem lehet majd parkolni, amennyiben valaki mégis így tesz, elszállíttathatják az autóját. Csütörtökön az ünnepi nyitvatartási rend lép életbe, azaz zárva lesznek a nagyobb boltok, üzletek, valamint azok a bevásárlóközpontok is, amelyekben nincs mozi. Az éttermek, a virágárusok és azok a boltok, ahol a tulajdonos vagy annak közeli hozzátartozója dolgozik, nyitva lehetnek.