Andy Vajna a napokban aláírta a szerződést a TV2 megvételéről - értesült a Figyelő. Információink szerint az adásvételről a munkatársak még semmit nem tudnak, a hétfői negyedéves értékelőn sem esett róla szó. 

Semmilyen belső fórumon nem esett szó a TV2 esetleges tulajdonosváltásáról – értesült az Origo. A Figyelő információi szerint ugyanakkor Andy Vajna a napokban aláírta a csatorna megvételéről szóló szerződést. Úgy tudjuk, a hétfői negyedéves értekezleten erről még semmit nem mondtak a munkatársaknak.

Andy Vajna információk szerint a csatorna tartozásait is átvállaljaFotó: Valuska Gábor

Hónapokig tárgyaltak

A Figyelő szerint a megállapodást bő két hónapos tárgyalássorozat előzte meg. A szerződést hamarosan a csatornát másfél éve megszerző menedzserek, Simon Zsolt és Yvonne Dederick is ellátják kézjegyükkel, és a szerződéskötést még a héten be is jelentik.

Vajna állítólag a jelenlegi tulajdonosi kör valamennyi tartozását átvállalja, és ki is fizeti őket. Simon Zsolt és Yvonne Dederick a hírek szerint pénzügyileg nem jár rosszul az eladással, többet kapnak a médiavállalkozásért, mint amennyit eddig fizettek érte. A tranzakció értéke összességében minden bizonnyal meghaladja a 20 milliárd forintot, amit Vajna nagyrészt hitelekből fedez.

Év végére rendeződhet

Az akvizíciót még a versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia, illetve vannak egyéb olyan szerződéses ügyei is a csatornának, amit a váltás előtt rendezni kell. Év végére ugyanakkor egész biztosan a Fidesz-közeli vállalkozó tulajdonába kerül a második legnagyobb hazai kereskedelmi csatorna.